Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

10 νεκροί σε έκρηξη στο Μογκαντίσου

ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου.

Δύο στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης AU -που αποτελείται κυρίως από στρατιώτες της Ουγκάντα-, τρεις πολίτες και πέντε από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κύρια είσοδο του αεροδρομίου και μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο αργότερα μέσα στο συγκρότημα του αεροδρομίου, σύμφωνα με την αστυνομία και κατοίκους της σομαλικής πρωτεύουσας.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είδαν έναν καμικάζι να ανατινάσσει ένα αυτοκίνητο δίπλα σε θέση των ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης της AU έξω από το αεροδρόμιο και ότι αμέσως μετά άκουσαν πυροβολισμούς και μια δεύτερη έκρηξη εντός του συγκροτήματος του αεροδρομίου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές Σεμπάμπ με μήνυμά τους σε ισλαμική ιστοσελίδα.

«Οι μαχητές Σεμπάμπ που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά πραγματοποίησαν σήμερα επίθεση κατά των χριστιανικών δυνάμεων της Ουγκάντα», αναφέρεται στο σύντομο μήνυμά τους, που αναρτήθηκε σε διαδικτυακό τόπο όπου συνήθως ανεβάζουν μηνύματα οι εξεγερμένοι Σομαλοί Ισλαμιστές.

«Οι γενναίοι μαχητές μας έκλεισαν δια της βίας τις κύριες εισόδους του αεροδρομίου και σκότωσαν φύλακες του χώρου του αεροδρομίου καθώς και ανώτατους χριστιανούς αξιωματούχους καθώς και άλλους», αναφέρεται στην σύντομη ανακοίνωση.

Η προσωρινή κυβέρνηση της Σομαλίας προειδοποίησε ότι αναμένει αύξηση της δραστηριότητας των ανταρτών καθώς πλησιάζει το τέλος του Ραμαζανιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε