Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

10 νεκρούς αφήνει πίσω του ο Ρόκε – Πέρασε και δεν… ακούμπησε τη Φουκουσίμα

10 νεκρούς αφήνει πίσω του ο Ρόκε – Πέρασε και δεν… ακούμπησε τη Φουκουσίμα

Υπερχείλιση ποταμών, σφοδρές βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και η Ιαπωνία πενθεί ξανά! Στους πέντε οι αγνοούμενοι από το πέρασμα του τυφώνα Ρόκε.

Οι περισσότεροι από τους 10 νεκρούς παρασύρθηκαν από την υπερχείλιση των ποταμών λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων. Τουλάχιστον 314 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ. Ο τυφώνας δεν έπληξε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Ο τυφώνας κατευθύνθηκε στην πόλη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, αναγκάζοντας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους την Τρίτη και ήταν αιτία να διακοπούν, το απόγευμα της Τετάρτης, οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο Τόκιο και τα περίχωρα της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατομμυρίων επιβατών.

Μέσα στην τραγωδία υπάρχει και το ευχάριστο πως ο τυφώνας δεν δημιούργησε κι άλλα προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.


Η Tokyo Electric Power Co ανακοίνωσε ότι μόνο μέρος του εξοπλισμού παρακολούθησης υπέστη βλάβες με την εισροή βρόχινου νερού στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται οι αντιδραστήρες αλλά δεν φαίνεται ο τυφώνας να προκάλεσε διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό. Καλού κακού, πάντως, πραγματοποιούνται οι τελικοί έλεγχοι.

Στις εγκαταστάσεις παραμένουν τεράστιες ποσότητες μολυσμένου νερού που χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη των αντιδραστήρων μετά την καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.


Ο τυφώνας Ρόκε, που πλέον υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, βρισκόταν ανοιχτά του νησιού Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας στις 11:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος), με βορειοανατολική κατεύθυνση και ταχύτητα 70 χλμ. την ώρα.

Ήταν ο δεύτερος τυφώνας που πλήττει την Ιαπωνία αυτό το μήνα, μετά τον Τάλας που σάρωσε το δυτικό μέρος της χώρας και άφησε πίσω του σχεδόν 100 νεκρούς και αγνοούμενους. Δύο με τέσσερις τυφώνες σαρώνουν κάθε χρόνο την Ιαπωνία.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φονικό το πέρασμα του Ρόκε – 4 νεκροί και 2 αγνοούμενοι

Ξεσπιτώνονται 1,3 εκατ. Ιάπωνες λόγω του τυφώνα Ρόκε

1.000.000 άνθρωποι φεύγουν από τα σπίτια τους λόγω του… Ρόκε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε