Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

10 χρόνια φυλακή γιατί άφησαν το βρέφος τους να πεθάνει από πείνα

10 χρόνια φυλακή γιατί άφησαν το βρέφος τους να πεθάνει από πείνα

Οι γονείς της ανήσυχοι για την αδυναμία του παιδιού κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Σομ στη βόρεια Γαλλία ζήτησε σήμερα να καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη το ζευγάρι των χορτοφάγων που κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της 11 μηνών κόρης τους λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και επέβαλε και στο βρέφος η οποία απαγόρευε την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης.

“Βρίσκεστε εδώ για να δηλώσουμε ότι τον 21ο αιώνα ένα παιδί δεν μπορεί να πεθάνει από πείνα χωρίς να αντιδράσουν οι γονείς του”, δήλωσε η αντιεισαγγελέας Αν-Λορ Σαντρετό.

Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου 2008 στο σπίτι των γονιών της, Σερζίν και Ζοέλ Λε Μοαλιγκού. Οι γονείς της ανήσυχοι για την αδυναμία του παιδιού κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν μόνο να διαπιστώσουν το θάνατο του παιδιού.

Η ωχρότητα και η εξαιρετική αδυναμία του βρέφους έκαναν τους γονείς να καλέσουν σε βοήθεια. Η μικρή είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.

Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται “να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία”. “Το πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει σχέση με τη διατροφή της μητέρας”, σύμφωνα με την Σαντρετό.

Οι γονείς υιοθέτησαν αυτή τη διατροφή από τη στιγμή που είδαν μια “εκπομπή στην τηλεόραση για τη μεταφορά των ζώων στα σφαγεία”, εξηγεί ο Στεφάν Ντακό, δικηγόρος της μητέρας.

Οι γονείς της Λουίζ έχουν και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 12 ετών σήμερα, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της εκείνη την εποχή.

Οι γονείς, ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική, προτιμούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα και με συμβουλές που αντλούσαν από τα βιβλία.

Επί μισή ώρα η αντιεισαγγελέας Σαντρετό υπογράμμισε “την τύφλωση και τη βεβαιότητα ότι έχουν δίκιο” που επέδειξε το ζευγάρι χωρίς ποτέ να αμφισβητήσει την αγάπη τους για τη Λουίζ, καταγγέλλοντας όμως ότι “ένα μόνο πράγμα υπερίσχυσε αυτής της αγάπης: οι πεποιθήσεις τους”.

Υπενθύμισε άλλωστε ότι τους τελευταίους μήνες οι γονείς της Λουίζ είχαν αγοράσει μία ζυγαριά και είχαν παρατηρήσει τη μείωση βάρους που παρουσίαζε.

Εξάλλου σήμερα το δικαστήριο απασχόλησε και η τύχη της άλλη κόρης του ζευγαριού, της Ελοντί. “Υπάρχουν ακόμη κριτήρια κινδύνου για αυτό το παιδί”, εκτίμησε η Σαντρετό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε