Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

100 εκατ. δολάρια διεκδικεί η Qantas από την Rolls-Royce

REUTERS
REUTERS

Τo ποσόν των εκατό εκατομμυρίων δολαρίων (Αυστραλίας) θα διεκδικήσει νομικά η αυστραλιανή εταιρία Qantas από την Rolls-Royce -κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων του στόλου Α380….

…μετά την ανάφλεξη που σημειώθηκε εν πτήσει, αναγκάζοντας Airbus της τύπου Α380 σε αναγκαστική προσγείωση, στη Σιγκαπούρη.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός εκτός δικαστηρίου, για το ύψος της αποζημίωσης θα γίνει στην Αυστραλία.

    “Για μας δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η ευθύνη για το πρόβλημα που προέκυψε βαραίνει την κατασκευάστρια εταιρία”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Qantas, Άλαν Τζόϊς

    Λίγο νωρίτερα, η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε σοβαρό κατασκευαστικό ελάττωμα, σε ορισμένους από τους κινητήρες Trent 900 της Rolls-Royce.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, κάποιοι κινητήρες παρουσιάζουν διαρροή λαδιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέοι έλεγχοι σε όλα τα αεροσκάφη A380 της Qantas.

    Υπενθυμίζεται πως η Qantas καθήλωσε και τα έξι αεροσκάφη Airbus A380, που διαθέτει στο στόλο της και προχώρησε σε ελέγχους ασφαλείας στους κινητήρες Trent 900, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια Rolls-Royce και την Αirbus μετά τα επεισόδιο της 4ης Νοεμβρίου στο Σίδνεϊ.

    Μόλις πριν λίγες μέρες, άρχισε να χρησιμοποιεί πάλι δυο απ’ αυτά και αφού έγιναν αντικαταστάσεις και τροποποιήσεις σε κινητήρες.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε