Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

10χρονος καμικάζι συνελήφθη λίγο πριν ανατιναχθεί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αν και ήταν μόλις 10 ετών, είχε στρατολογηθεί από την Αλ Κάιντα για να γίνει καμικάζι αυτοκτονίας. Ευτυχώς, οι ιρακινές αρχές πρόλαβαν και τον συνέλαβαν.

Το 10χρονο αγόρι είχε χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές από την τρομοκρατική οργάνωση για την τοποθέτηση βομβών. Αυτή τη φορά όμως επρόκειτο να είναι εκείνος η βόμβα που θα σκόρπιζε το θάνατο στη δυτική Βαγδάτη. Το παιδί είχε εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες από το σπίτι της οικογένειάς του στην Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.

«Τρεις άνδρες που επέβαιναν σε φορτηγάκι τον μετέφεραν σε απομονωμένο χωριό του Τσίτσερ για να τον προετοιμάσουν για επιχείρηση αυτοκτονίας. Του φόρεσαν ένα γιλέκο με εκρηκτικά κι ένα σακάκι, τον μετέφεραν στις 06:00 από ερημικό δρόμο κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα και του έδωσαν οδηγίες να ανατιναχθεί σε ώρα αιχμής.

Σύμφωνα με την ομολογία του, ακολουθούσε τις οδηγίες που του είχαν δώσει και όταν είδε κόσμο, πλησίασε, αλλά ένας αστυνομικός του φώναξε να απομακρυνθεί. Τότε πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά τον πρόλαβαν. Το παιδί έδωσε στη συνέχεια πληροφορίες στην αστυνομία για το όχημα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Αλ Κάιντα και τρία από αυτά συνελήφθησαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε