Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

11 μήνες χωρίς κυβέρνηση στο Βέλγιο - Απέτυχε και η 7η προσπάθεια

11 μήνες χωρίς κυβέρνηση στο Βέλγιο - Απέτυχε και η 7η προσπάθεια
Πήγαν, είδαν τον Βασιλιά και απήλθαν... ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2011 | 19:57
Πρώτη δημοσίευση: 12.05.2011 | 19:56

Απέτυχε και η έβδομη προσπάθεια επίλυσης της βαθιάς πολιτικής κρίσης στο Βέλγιο, με τον τελευταίο μεσολαβητή που τοποθετήθηκε από τον βασιλιά Αλβέρτο να αποτυγχάνει και να παραιτείται των καθηκόντων του.

Ο βασιλιάς πρόκειται να πάρει μια τελική απόφαση μετά από "διαβουλεύσεις", αναφέρεται σε ανακοίνωση του παλατιού.

Ο μεσολαβητής Βόουτερ Μπέκε, επικεφαλής του ολλανδόφωνου συντηρητικού κόμματος Cd&V τοποθετήθηκε τον Μάρτιο στη θέση του "βασιλικού μεσολαβητή" για να προσπαθήσει να επιλύσει την κρίση της ακυβερνησίας που ταλαιπωρεί το Βέλγιο εδώ και πολλούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι πολιτικοί και από τα άλλα βελγικά κόμματα καθώς και οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου έχουν ήδη αποτύχει να διαπραγματευθούν μια συμφωνία μεταξύ των ολλανδόφωνων και των γαλλόφωνων πλευρών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ακυβερνησία στο Βέλγιο, που παραμένει χωρίς κυβέρνηση από πέρυσι τον Ιούνιο, οπότε διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές, έχει σπάσει το "παγκόσμιο ρεκόρ" καθώς ουδέποτε στο παρελθόν χώρα εν καιρώ ειρήνης παρέμεινε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κυβέρνηση.

Λέγεται ότι επόμενος βασιλικός μεσολαβητής ενδέχεται να είναι ο ηγέτης του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος Έλιο ντι Ρούπο που είχε αναλάβει την ίδια θέση και πριν από ένα χρόνο χωρίς επιτυχία.
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο