Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

11 ώρες χωρίς απάντηση: είχε ή όχι συνεργούς ο Μπρέιβικ;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Επί 11 ώρες ανέκρινε η αστυνομία τον Άντερς Μπερινγκ Μπρέιβικ αλλά ο μακελάρης της Νορβηγίας δεν είπε κουβέντα για το αν είχε συνεργούς ή όχι.

Ο 32χρονος που βύθισε στο αίμα τη Νορβηγία βρέθηκε για τρίτη φορά, την Τετάρτη, πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανακριτές. Αλλά ούτε αυτή τη φορά απάντησε στις ερωτήσεις αν είχε συνεργούς, κάτι που θεωρείται ζήτημα κομβικής σημασίας για τις αρχές.

Ο Μπρέιβικ επέμεινε να δηλώνει ότι δεν είναι ένοχος, είπε ο δικηγόρος του, Γκέιρ Λίπσταντ, στην εφημερίδα του Όσλο VG. «Ρώτησε πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις και ποιες ήταν οι αντιδράσεις στη Νορβηγία και στο εξωτερικό», είπε ο Λίπσταντ.

Όπως και στις προηγούμενες καταθέσεις του ο Μπρέιβικ δεν έδειξε το παραμικρό συναίσθημα, αλλά είπε ότι είναι «δύσκολα» να τελείς υπό κράτηση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Εξήγησε με ποιόν τρόπο είχε σχεδιάσει να διαφύγει από το νησί Ουτόγια μετά την επίθεση και τη δολοφονία 77 ανθρώπων, αλλά ο δικηγόρος του χαρακτήρισε το σχέδιο μη ρεαλιστικό.

Ο Λίπσταντ πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν τα ταξίδια του και τον τρόπο σχεδιασμού των επιθέσεων» και επιβεβαίωσε ότι ο 32χρονος μακελάρης είχε επισκεφθεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος ο μακελάρης τηλεφώνησε στην αστυνομία λίγο μετά την σφαγή στο νησί Ουτόγια!

Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ θέλει να εξεταστεί από Ιάπωνα ψυχίατρο

Το γράμμα ενός 16χρονου στον μακελάρη της Νορβηγίας

Είχε ετοιμάσει κι άλλες επιθέσεις ο Μπρέιβικ – Τον Νοέμβριο η ψυχιατρική έκθεση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε