Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

11η Σεπτεβρίου: Παράτησε το Χόλιγουντ και δούλευε στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων

11η Σεπτεβρίου: Παράτησε το Χόλιγουντ και δούλευε στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων
HBO

Μια ιστορία άγνωστη στους πολλούς έρχεται σήμερα στην επιφάνεια με αφορμή την 16η επέτειο από την 11η Σεπτεμβρίου και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Ο διάσημος ηθοποιός, Στηβ Μπουσέμι, πριν γίνει μεγάλος και τρανός στο Χόλιγουντ, ήταν πυροσβέστης στην Μικρή Ιταλία, στη Νέα Υόρκη.

https://twitter.com/molbowes/status/905623170488692738

Όταν έγιναν γνωστά τα νεα για την επίθεση που άλλαξε την παγκόσμια ιστορία, την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ.

Μια ημέρα μετά την επίθεση, εμφανίστηκε στον πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης, φόρεσε την στολή του και έπιασε δουλειά.

Δούλευε όλη μέρα στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων

Δούλευε ασταμάτητα, πάνω από 12 ώρες την ημέρα και βοηθούσε τους πρώην συναδέλφους τους να εντοπίσουν νεκρούς και αγνοούμενους στα συντρίμμα των Δίδυμων Πύργων.

Επι μια εβδομάδα δεν έκανε τίποτε άλλο. Και μάλιστα όταν κάποιοι από τους δημοσιογράφους τον είδαν να βοηθάει και του ζήτησαν να τον βγάλουν φωτογραφία ή να τους πει δυο λόγια, αρνήθηκε κατηγορηματικά.

πηγη: HBO

Ο Μπουσέμι, δεν σταμάτησε ποτέ να έχει σχέσεις με τους συναδέλφους του ακόμα και όταν έγινε διάσημος ηθοποιός.

Πολύ καιρό μετά, έσπασε την σιωπή του και είπε: «Ηταν για μένα τιμή να μπορώ να συνεισφέρω εκείνες τις στιγμές».

REUTERS

«Ηταν μεγαλειώδες να μπορώ να είμαι εκεί που δούλευα παλιά και να είμαι με κάποιους από τους συναδέλφους μου. Ηταν απίστευτα βοηθητικό για μένα γιατί αυτό που αισθάνθηκα την ώρα που ήμουν εκεί δεν περιγράφεται με λόγια».

Ο Στηβ Μπουσέμι έκανε και ένα ντοκιμαντέρ για τους πυροσβέστες της Νέας Υόρκης προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλους να ενταχθούν στο πυροσβεστικό σώμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις