Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

12 δισ. ως το 2012 το «πακέτο» για τους Γάλλους

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα δισεκατομμύριο φέτος και άλλα 11 δισ. ευρώ το 2012 αναζητά η κυβέρνηση Σαρκοζί και ελπίζει να τα βρει στο πακέτο λιτότητας που ανακοίνωση την Τετάρτη ο Φρανσουά Φιγιόν.

Για το 2011, τα μέτρα θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη και θα εξεταστούν από το κοινοβούλιο σε έκτακτη σύνοδο, η οποία θα αρχίσει στις 6 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου του για την μείωση του ελλείμματος στη Γαλλία.

Η γαλλική κυβέρνηση θα επιβάλει έναν φόρο 3% στα εισοδήματα από την εργασία και το κεφάλαιο που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ το χρόνο, προσέθεσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

Το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας θα μειωθεί περισσότερο από το προβλεπόμενο το 2012, στο 4,5% του ΑΕΠ αντί του 4,6%, χάρη στα μέτρα αυτά που εξαγγέλλει σήμερα η κυβέρνηση, σημείωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η γαλλική κυβέρνηση υπολογίζει σε έναν “λίγο πιο φιλόδοξο στόχο”, που αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει στη Γαλλία “ένα περιθώριο που θα επιτρέπει την εγγύηση” των υποχρεώσεών της στην περίπτωση νέας ανάσχεσης της ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται έκτακτα μέτρα λιτότητας και στη Γαλλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε