Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

12 μετανάστες νεκροί σε αποθήκη της Μόσχας

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

12 ξένοι εργάτες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη σκεπαστής αγοράς σε νότια συνοικία της Μόσχας.

«Δώδεκα άνθρωποι είναι νεκροί, πρόκειται για μετανάστες, προσπαθούμε να εντοπίσουμε από ποια χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προέρχονταν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα θύματα ήταν Τατζίκοι που εργάζονταν στην αγορά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα και όπως όλα δείχνουν τα θύματα παγιδεύτηκαν στην αποθήκη στην αγορά Καντσαλόφσκι, μετέδωσε το Ιντερφαξ, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

“Κοιμόνταν στο εσωτερικό ενός άθλιου μικρού χώρου, πάνω σε σανίδες. Δεν είχαν καμιά πρόσβαση στο δρόμο”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

“Από την κατάσταση των πτωμάτων φαίνεται πως κάποιοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς”, πρόσθεσε.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να γκρεμίσουν μεταλλικούς τοίχους για να φτάσουν το σημείο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ πως είναι πιθανό το δυστύχημα να προκλήθηκε από ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών της κεντρικής Ασίας, όπως το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν εργάζονται σε εργοτάξια και αγορές της Μόσχας και ζουν συχνά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Δυστυχήματα σε ρωσικά εργοτάξια στοιχίζουν τη ζωή σε εργάτες που συνήθως ζουν στον χώρο εργασίας τους. Τον Ιανουάριο του 2009, επτά μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που σημειώθηκε σε υπό κατασκευή υπόγειο χώρο στάθμευσης στη Μόσχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε