Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

12 νεκροί απο συντριβή αεροπλάνου

12 νεκροί απο συντριβή αεροπλάνου

To Boeing 727-200 βγήκε από τον διάδρομο κι έπεσε πάνω σε μικρό λεωφορείο.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν ένα αεροσκάφος Boeing 727-200 της νιγηριανής αεροπορικής εταιρίας Allied Air το οποίο εκτελούσε πτήση μεταφοράς εμπορευμάτων βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας, και χτύπησε ένα μικρό λεωφορείο, σύμφωνα με ΜΜΕ στη χώρα και στελέχη της εταιρίας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Peace FM, νεκροί είναι τουλάχιστον 11 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο λεωφορείο και ένας οδηγός διερχόμενης μοτοσικλέτας.

Δεν έχει δοθεί επίσημος απολογισμός θυμάτων.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου φέρονται ότι επέζησαν από τη συντριβή και διακομίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο στάδιο Ελ Ουάκ της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η ορατότητα ήταν κακή λόγω καταιγίδας.

Η Ντορίν Ογούσου Φιάνκο, διευθύνουσα σύμβουλος της Ghana Airport Company, δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα ότι «το αεροσκάφος συγκρούστηκε με ένα μικρό βαν Mercedes με αποτέλεσμα να υπάρξουν 10 επιβεβαιωμένες απώλειες».

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Λάγκος, στη Νιγηρία, και δεν σταμάτησε στο τέλος του διαδρόμου μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Kotoka στην Άκρα λίγο μετά τις 19:00 [22:00 ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με την ίδια.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι είδε το παραμορφωμένο λεωφορείο και δέκα σορούς πλάι στο αεροσκάφος, τμήματα του ενός φτερού του οποίου και του συστήματος προσγείωσης είχε διαλυθεί. Ο περιμετρικός τοίχος του αεροδρομίου είχε πέσει, ενώ ασθενοφόρα, αστυνομικοί και άνδρες του στρατού βρίσκονταν επί τόπου.

Η Φιάνκο δήλωσε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και δεν έχει αναβληθεί καμιά πτήση. Δεν είναι γνωστό τι μετέφερε το αεροσκάφος.

Διαβάστε

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο – Ενας νεκρός

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε