Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

12 νεκροί σε επιθέσεις στο Πακιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και 10 αντάρτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικές επιθέσεις στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί πλάι σε δρόμο εξερράγη και έπληξε ημιφορτηγό της αστυνομίας στην περιοχή Μίθρα στα προάστια της Πεσάβαρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Χάιμπερ-Πακτούνχουα, με αποτέλεσμα δύο επιβαίνοντες σε αυτό να σκοτωθούν.

«Το όχημα της αστυνομίας έγινε στόχος όταν αφίχθη μετά από μικρή έκρηξη κοντά σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο», δήλωσε ο Άχμαλ Χαν, αξιωματικός της αστυνομίας στο τμήμα στην Μίθρα.

«Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επιτόπου και ο άλλος εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο», συνέχισε. «Δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται».

Η Πεσάβαρ αποτελεί τη βασική πύλη για την περιοχή των φυλών Χάιμπερ, στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, όπου κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν εναντίον ισλαμιστών εξτρεμιστών οι οποίοι έχουν προβεί επανειλημμένα σε ενέργειες στην πόλη.

Εξάλλου, στρατιωτικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν «θέσεις των Ταλιμπάν» στην περιοχή Οράκζαι, σκοτώνοντας δέκα εξ αυτών και τραυματίζοντας άλλους έξι, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ και υποστήριξαν αξιωματούχοι των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επιδρομή έγινε σε τρία χωριά όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επιχείρηση εναντίον ανταρτών των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα.

Ο στρατός του Πακιστάν υποστηρίζει ότι πάνω από 1.000 μαχητές των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα έχουν «εξολοθρευτεί» στην εκστρατεία που εξαπέλυσε πέρυσι για να «εξαλείψει» τα καταφύγια των ανταρτών.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης στο Ισλαμαμπάντ πάντως είναι δύσκολο να επαληθευτούν καθώς η εμπόλεμη ζώνη παραμένει σχεδόν εντελώς απρόσιτη για τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε