Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

120.000 δολάρια για το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Κένεντι

Το όχημα είχε δοθεί για δημοπρασία από τον Τζον Τζένσεν, ένα αναισθησιολόγο από το Κάνσας, που το είχε αγοράρει για άγνωστο ποσό το 2009.

Ενας συλλέκτης αυτοκινήτων, που ήθελε να αποκτήσει “ένα κομμάτι ιστορίας”, έδωσε 120.000 δολάρια σε μία δημοπρασία στην Αριζόνα για το ασθενοφόρο του 1963 που λέγεται ότι μετέφερε το σώμα του αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι μετά τη δολοφονία του, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας.

Ο Αντισον Μπράουν από το Πάρανταϊζ Βάλεϊ της Αριζόνας αγόρασε το γκρί Pontiac Bonneville ασθενοφόρο, παρά τις αναφορές ότι το όχημα που πωλούνταν στη δημοπρασία Barrett-Jackson στο Σκότσντεϊλ δεν ήταν αυθεντικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της δημοπρασίας Στιβ Ντέιβις.

Το ασθενοφόρο αυτό είχε διαφημιστεί ως το όχημα που συνάντησε το αεροπλάνο της Air Force One στο αεροπορική βάση Άντριους και μετέφερε το καλλυμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο του Κένεντι στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Βηθεσδά για να διενεργηθεί νεκροψία και στη συνέχεια στο Καπιτώλιο για να ταφεί.

Υπεύθυνοι της Barrett-Jackson δήλωσαν ότι είχαν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του ασθενοφόρου.

Το όχημα είχε δοθεί για δημοπρασία από τον Τζον Τζένσεν, ένα αναισθησιολόγο από το Κάνσας, που το είχε αγοράρει για άγνωστο ποσό το 2009. Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις για την αξία του οχήματος, με κάποιες απο αυτές να αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε