Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

1200 εταιρείες Κινέζων φοροδιαφεύγουν στην Ιταλία

Όλες, σχεδόν, οι εταιρίες, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπολώνια, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία Guarda di Finanza ανακάλυψε χίλιες διακόσιες επιχειρήσεις κινέζων μεταναστών που δραστηριοποιούνται στον υφαντουργικό τομέα και φοροδιέφευγαν σε μόνιμη βάση, χάρη στην βοήθεια φοροτεχνικών, κινέζικης, επίσης, καταγωγής.

Το συνολικό, δε, ποσό που οι αλλοδαποί επιχειρηματίες οφείλουν στο ιταλικό δημόσιο, ξεπερνά τα τριακόσια εκατομμύρια ευρώ. Οι φοροτεχνικοί, ειδικότερα, κατάφερναν να προμηθεύουν στις συγκεκριμένες εταιρίες αποδείξεις για έξοδα και αγορές που στην πραγματικότητα δεν είχαν γίνει ποτέ. Με τον τρόπο αυτό, εξέπιπταν από την φορολογική δήλωση σοβαρά ποσά και μειωνόταν, στο ελάχιστο, η τελική οφειλή προς το δημόσιο.

Αποδείξεις-μαϊμού, στις οποίες, ορισμένες φορές αναγράφονταν πολύ υψηλά ποσά, με έξοδα μέχρι και τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας ξεκίνησαν στις αρχές του 2008, από μια τεράστια υφαντουργική βιοτεχνία κοντά στην Φερράρα, όπου δούλευαν και ζούσαν, σε ουσιαστική απομόνωση δεκάδες κινέζοι μετανάστες. Κοιμόντουσαν σε πατάρι της βιοτεχνίας, που δεν διέθετε παράθυρα και ήταν κρυμμένο από διπλή ξύλινη καταπακτή. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην υπόθεση, παράγουν, κυρίως, ενδύματα και τσάντες και, συχνά, συνεργάζονται και με διάσημους οίκους μόδας.

Εκείνο που υπογραμμίζουν, τέλος, με μεγαλύτερη έμφαση τα μέσα ενημέρωσης, είναι ότι, για πρώτη φορά, μετανάστες “δεύτερης γενιάς”, που έχουν αποφοιτήσει και ως αριστούχοι από γνωστά ιταλικά πανεπιστήμια, χρησιμοποιούν όλες τους της γνώσεις, για να επινοήσουν εύκολες και γρήγορες μεθόδους που να επιτρέπουν σε αλλοδαπούς επιχειρηματίες να φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε