Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

125 χώρες συμμετείχαν στην Ώρα της Γης

125 χώρες συμμετείχαν στην Ώρα της Γης

Περίπου τέσσερις χιλιάδες πόλεις σε 125 χώρες τήρησαν την Ωρα της Γης φέτος έναντι 88 χωρών που μετείχαν πέρσι στην έκκληση του WWF.

Oι Πυραμίδες και η Σφίγγα στην Αϊγυπτο η πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη το Μπουρζ Καλίφα στο Ντουμπάι, το μνημείο της Χιροσίμα αλλά και δεκάδες άλλα μνημεία και μεγάλα κτίρια στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Ν.Κορέας , της Βρετανίας και αλλού παρέμειναν σκοτεινά για μια ώρα χθες μετέχοντας στην “Ωρα της Γης” στέλνοντας παντού στον κόσμο “ένα μήνυμα ελπίδας”, όπως δήλωσε από τη Λιβύη όπου παρακολουθεί τη σύνοδο της Σίρτης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν γκι μουν.

“Ο κλιματικές αλλαγές είναι ένα ανησυχητικό θέμα για όλους τους ανθρώπους στο πλανήτη. Οι λύσεις είναι στα χέρια μας και μπορούν αν εφαρμοστούν από τον καθένα μας, από τις κοινότητες, από τις επιχειρήσεις, από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο” υπογράμισε ο κ. Μπαν, εκφράζοντας τη λύπη του γιατί είμαστε ακόμα πολύ μακρία από το στόχο να κάνουμε τη Γη έναν πλανήτη ευημερίας, υγείας και ειρήνης.

Ρεπορτάζ του Associated Press



Σβησμένος και ο Πύργος του Άιφελ

Η γαλλική πρωτεύουσα γιόρτασε σήμερα την Ωρα της Γης σβήνοντας τα φώτα σε 240 μνημεία και κτίρια.Η τέταρτη επέτειος του γιορτασμού αυτού που οργανώνεται από το World Wildife Fund στέλνει ένα μήνυμα σε όλα τον κόσμο για μείωση των εκπομπών.

Η Παναγία των Παρισίων, η γέφυρα του Σικουάνα, η Οπερα και η Πλατεία Ομονοίας αλλά και το Μέγαρο των Ηλυσίων παρέμειναν επί μία ώρα χωρίς φώτα στις 20,30μμ, ενώ τα φώτα στο σύμβολο των Παρισίων, τον Πύργο του Αιφελ έσβησαν συμβολικά μόνο για πέντε λεπτά, όμως 1.600 κεριά που σχημάτισαν το νούμερο 60 έμειναν για 60 λεπτά αναμμένα στη βάση του μνημείου.Και οι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας όπως η Λιόν,η Μασαλία, το Μπορντό μετείχαν στην Ωρα της Γής. 

Διαβάστε επίσης: Ο δήμος Αθηναίων… ξέχασε να σβήσει τα φώτα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε