Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

12χρονος αντιμέτωπος με ισόβια

Ο 12χρονος Τζόρνταν Μπράουν
Ο 12χρονος Τζόρνταν Μπράουν

Κατηγορείται ότι εκτέλεσε με καραμπίνα την μητρία του, που ήταν 8 μηνών έγκυος.  

Τον Φεβρουάριο του 2009 η αστυνομία στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ βρήκε το πτώμα της 26χρονη Κένζι Χουκ στο κρεβάτι της με μία σφαίρα στο κεφάλι. Την Χουκ είχε αντικρύσει νεκρή λίγο νωρίτερα η 4χρονη κόρη της.

Οι αστυνομικοί  έψαξαν για τον δολοφόνο της γυναίκας, που ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν δολοφνήθηκε, και προς έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι μοναδικός ύποπτος ήταν ο 12χρονος γιος του αρραβωνιαστικού της.

Έτσι ο 12χρονος, Τζόρνταν Μπράουν κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς ο νόμος στην πολιτεία της Πενσυλβάνια δεν βάζει όριο στην ηλικία όσων κατηγορούνται για δολοφονία. Ο μικρός δήλωσε αθώος τον Μάιο, κρατείται σε αναμορφωτήριο και αντιμετωπίζει ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Πενσυλβάνια στο CNN, “η επιλογή μου ήταν είτε να του απαγγείλω κατηγορία ως ενήλικα είτε να τον αφήσω ελεύθερο”.

Σοβαρά είναι και τα στοιχεία σε βάρος του 12χρονου, αφού η αστυνομία πιστεύει ότι η καραμπίνα του μικρού, που του είχε χαρίσει για κυνήγι ο πατέρας του, είναι το όπλο της δολοφονίας. Επιπλέον, η πολιτική αγωγή επιμένει ότι ο 12χρονος ζήλευε την νέα του μητέρα και τις δύο μικρές της κόρες, ενώ το παιδί που θα αποκτούσε με τον πατέρα του η Κένζι Χουκ ήταν αγόρι, γεγονός που τον έκανε να ζηλέψει ακόμη περισσότερο.

Επιπλέον οι κατήγοροι επιμένουν ότι δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης στο σπίτι και η μεγαλύτερη κόρη της Χουκ που σήμερα είναι 8 χρονών είπε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο από την κρεβατοκάμαρα της μητέρας της πριν φύγει για το σχολείο με τον Τζόρνταν. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε