Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

12χρονος μαθητής με αυτισμό αυτοκτόνησε γιατί τον κορόιδευαν

12χρονος μαθητής με αυτισμό αυτοκτόνησε γιατί τον κορόιδευαν
Έγινε σε σχολείο της Αγγλίας και έχει αναστατώσει όλη την κοινωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά λένε οι αρχές που παιδιά φτάνουν σε τέτοιο σημείο μετά από πειράγματα συμμαθητών τους.

Ένας 12χρονος μαθητής που έπασχε από μια μορφή αυτισμού βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Μπλάκμπερν. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η αιτία του θανάτου του δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αλλά δεν θεωρείται ύποπτη. Όμως κάποια σχόλια στο Facebook από συμμαθητές του ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις καθώς τα σχόλια αυτά κάνουν λόγο για αυτοκτονία μετά από πειράγματα κοριτσιών στο σχολείο για τον αυτισμό του.
 
Γυναίκα που όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα ανάλογων πειραγμάτων στο ίδιο σχολείο, το St Wilfrid’s Church of England Academy, έγραψε ότι υπήρξε μια ομάδα κοριτσιών από 8 ετών και πάνω που πείραζαν το 12χρονο Michael Raven για το πρόβλημα του. Ο διευθυντής του σχολείου τόνισε ότι το προσωπικό δεν ήξερε κάτι σχετικό, και γνωστοποίησε ότι διατάχθηκε να διερευνηθούν οι κατηγορίες.
 
Στα αγγλικά διαδικτυακά μέσα και κυρίως στον τοπικό τύπο στο Μπλάκμπερν έχουν ξεκινήσει μεγάλες συζητήσεις μεταξύ των χρηστών για το περιστατικό αλλά και για το σχολείο με άλλους να το υπερασπίζονται και άλλους να θεωρούν ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συνέβη εκεί.
 
Κάποιος που δηλώνει συμμαθητής του 12χρονου έγραψε στο σάιτ της εφημερίδας Lancashiretelegraph:
«Πηγαίνω στο St Wilfrids που είναι ένα πραγματικά καλό σχολείο το οποίο βοηθά, ειδικά σε προβλήματα με εκφοβισμό. Τον Michael κάποιος δάσκαλος προσπάθησε να τον βοηθήσει. Είναι πολύ ωραίο παληκάρι και πάντα είχε ένα χαμόγελο στον πρόσωπο του, κάθε φορά που τον έβλεπα. Τις περισσότερες μέρες ήταν αναστατωμένος αλλά σήμερα ήταν πραγματικά αναστατωμένος».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε