Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

13χρονο αγοράκι πνίγηκε σε αρδευτικό κανάλι

13χρονο αγοράκι πνίγηκε σε αρδευτικό κανάλι

Τραγωδία στην Πάφο της Κύπρου. Δεκατριάχρονο αγοράκι, από τη Βουλγαρία, πέθανε από πνιγμό, όταν γλίστρησε και έπεσε σε κανάλι του Τμήματος Υδάτων με αποτέλεσμα να παραμείνει περίπου 30 λεπτά κάτω από το νερό.

Το αγοράκι ενώ έπαιζε με δύο φίλους του στην περιοχή του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη στη Γεροσκήπου, στην προσπάθεια του να πάρει μια μπάλα που βρισκόταν σε κανάλι του Τμήματος Υδάτων, γλίστρησε και έπεσε σε αυτό με αποτέλεσμα να παραμείνει περισσότερο από 30 λεπτά κάτω από το νερό. Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Πάφου και αρχικά θεωρείτο από τους επί καθήκοντι ιατρούς εγκεφαλικά νεκρό ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τους επί καθήκοντι ιατρούς, στο 13χρονο έγινε θωρακοτομή με μαλάξεις και απινίδωση. Γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η καρδία του 13χρονου άρχισε να δουλεύει, αλλά το μωρό ήταν εγκεφαλικά νεκρό αφού είχε πλήρη μυδρίαση, δεν αντιδρούσαν οι κόρες των ματιών καθόλου και απλώς κτυπούσε η καρδιά του. Το παιδάκι παρέμεινε αρκετή ώρα κάτω από το νερό. Το φέραμε σε κανονική θερμοκρασία».

Γύρω στις 4 το απόγευμα η καρδιά του 13χρονου σταμάτησε να λειτουργεί. Οι επί καθήκοντι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου διαπίστωσαν το θάνατό του.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στην Πάφο Νίκος Τσαππής ανέφερε ότι γύρω στις 12 και 30 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι νεαρό πρόσωπο ηλικίας 13 ετών με τη βοήθεια δύτη εντοπίστηκε στο κανάλι του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων στη Γεροσκήπου. «Ο 13χρονος μεταφέρθηκε αναίσθητος στο Γενικό Νοσοκομείου Πάφου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εντοπίστηκε ο 13χρονος διερευνώνται από την Αστυνομία. Ο 13χρονος προσπάθησε να πάρει μπάλα που βρισκόταν στο κανάλι », ανέφερε ο κ. Τσαππής.

Κάτοικος της περιοχής, που πληροφορήθηκε το συμβάν, έτρεξε στην περιοχή και προσπάθησε να βγάλει το αγοράκι από το κανάλι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, στη συνέχεια έτρεξαν στη σκηνή και άλλοι κάτοικοι χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν το 13χρονο αφού βυθίστηκε στο κανάλι και έχασαν τα ίχνη του. Λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε δύτης, ο οποίος βούτηξε στο κανάλι και βρήκε το 13χρονο στον πάτο του καναλιού. Το παιδάκι ήταν στο κανάλι για περισσότερο από 30 λεπτά.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι η περίφραξη στο συγκεκριμένο κανάλι δεν είναι αρκετή, τονίζοντας ότι στην περιοχή πρέπει να ληφθούν ισχυρότερα μέτρα προστασίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε