Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

13χρονος… σούπερ ήρωας, σταμάτησε την τρελή πορεία του σχολικού! – Δείτε το video

13χρονος… σούπερ ήρωας, σταμάτησε την τρελή πορεία του σχολικού! – Δείτε το video

Έμοιαζε μια συνηθισμένη μέρα στο σχολικό λεωφορείο. Αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι όπως αποδείχθηκε…

Ένας 13χρονος μαθητής κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του λεωφορείου και να το βγάλει με ασφάλεια από το δρόμο, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω προβλήματος υγείας.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε στην πόλη Μίλτον της Ουάσινγκτον. Πρωταγωνιστής ο 13χρονος Τζέρεμι Γουίτσικ, που μόλις κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οδηγό, ανέλαβε… δράση.

«Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο οδηγός φαινόταν αστείος, τα μάτια του είχαν διογκωθεί, ήταν ακουμπισμένος πίσω και τα χέρια του πήγαιναν πέρα δώθε», είπε ο πιτσιρίκος, μεταδίδει η Huffington Post.

Ο Τζέρεμι έπιασε το τιμόνι και κράτησε το όχημα σταθερό, αποτρέποντας τη συντριβή του στο κράσπεδο. Και αφού τα έκανε όλα αυτά, έβγαλε και το κλειδί από τη μίζα, ακινητοποιώντας το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν άλλα 15 παιδιά.

Μαζί του, έσπευσε να βοηθήσει ένας άλλος 13χρονος, ο Τζόνι Γουντς, που έδωσε στον άτυχο οδηγό (ο οποίος στο μεταξύ είχε λιποθυμήσει) τις πρώτες βοήθειες.

Όταν ο Τζέρεμι ρωτήθηκε πως ήξερε τι πρέπει να κάνει για να ακινητοποιήσει το λεωφορείο, αποκάλυψε το μικρό του μυστικό: ξέρει να οδηγεί γιατί η μαμά του τον αφήνει να βγάζει το αυτοκίνητο από το γκαράζ όταν το πλένει!
Και γιατί έσπευσε να βοηθήσει; Δεν έπαιξε ρόλο μόνο το ένστικτο. Είχε διαβάσει πρόσφατα και ένα βιβλίο με σούπερ ήρωες και τον επηρέασε…

Ο 43χρονος οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε