Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

14 κρατούμενοι κάηκαν ζωντανοί από φωτιά σε φυλακή

Πυρκαγιά προκάλεσε το θάνατο 14 κρατουμένων σε φυλακή του κρατιδίου Νουέβο Λεόν (βόρειο Μεξικό), ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο ασφαλείας του κρατιδίου αυτού, Χόρχε Ντομένε.

Η φωτιά που ξέσπασε στη φυλακή Αποντάσα, σε προάστιο της πόλης Μοντερέι, στην ζώνη του ψυχιατρικού τμήματος, όπου βρίσκονταν 57 κρατούμενοι, προκάλεσε την τοξική δηλητηρίαση από καπνό έξι ακόμα κρατουμένων που η κατάστασή τους δεν είναι σοβαρή.

Το σωφρονιστικό σύστημα στη χώρα αλλά και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική περνά σοβαρή κρίση, λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης κρατουμένων στα κελιά, λόγω του ελέγχου όλων σχεδόν των φυλακών από εγκληματικές συμμορίες και κυρίως λόγω των ελλείψεων σε φύλακες και λόγω της ελάχιστης κρατικής χρηματοδότησής τους.

Πολλές θανατηφόρες φωτιές έχουν ξεσπάσει προσφάτως σε φυλακές χωρών της Λατινικής Αμερικής με τελευταία της φωτιά η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 81 κρατούμενους τον Δεκέμβριο σε φυλακή του Σαντιάγο στη Χιλή και λίγες ημέρες νωρίτερα φωτιά που ξέσπασε σε φυλακή του Σαλβαδόρ με αποτέλεσμα να πεθάνουν 27 κρατούμενοι.

Ε.Τ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε