Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

14 νεκροί από τον ιό Εμπόλα

14 νεκροί από τον ιό Εμπόλα
Τους 14 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα στο Κονγκό

Τους 14 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα, που ξέσπασε πρόσφατα στα βορειοανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρίση δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.
 
Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του ιού, διαπιστώθηκε τον περασμένο μήνα στην πόλη Ισίρο, ενώ επεκτάθηκε και στον οικισμό Βιαντάνα, 75 χιλιόμετρα μακρυά, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO). Ο Οργανισμός έκανε επίσης έκκληση για οικονομική βοήθεια 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του αποδυναμωμένου τομέα Υγείας του Κονγκό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία.
 
Εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δήλωσε ότι “πριν μια εβδομάδα ήμασταν αισιόδοξοι. Μερικές ημέρες αργότερα ανακαλύψαμε και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Έχουμε μια καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο”.
 
Ο ιός Έμπολα μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω μαϊμούδων και πουλιών και προκαλεί σημαντική αιμορραγία. Το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 90 τοις εκατό.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε