Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

14 νεκροί σε συγκρούσεις ισλαμιστών με Μαυριτανούς στρατιώτες

Ολη τη νύχτα διήρκησαν οι συγκρούσεις στο βόρειο Μαλί.

Οι αιματηρές μάχες που μαίνονταν από το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στον μαυριτανικό στρατό και τις μονάδες της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI) έληξαν στο βόρειο Μαλί, όπου παραμένουν υπό ομηρεία πέντε Γάλλοι και δύο Αφρικανοί, οι οποίοι απήχθησαν στον Νίγηρα. “Οι μάχες τελείωσαν. Τα μαυριτανικά πολεμικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις στην περιοχή, έκαναν κάποια στιγμή αυτούς που επιτίθενταν να οπισθοχωρήσουν”, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Μαλί.  “Ο μαυριτανικός στρατός αναπτύσσεται στην περιοχή για να εγγυηθεί την ασφάλεια του πληθυσμού μας”, τόνισε.

Στη διάρκεια των μαχών, ο μαυριτανικός στρατός σκότωσε 12 αντάρτες ενώ έχασε δύο άνδρες του, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ανέφερε πως δεν διαθέτει ακριβή απολογισμό των μαχών.   Ο μαυριτανικός στρατός ενίσχυσε με πολεμικά αεροσκάφη τις μάχες που διεξάγει από την Παρασκευή στο βόρειο Μαλί εναντίον μονάδων της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), όπως ανακοίνωσε πηγή των αλγερινών υπηρεσιών ασφαλείας και ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Πριν από δύο μήνες στην έρημο, στο βόρειο Μάλι, είχε γίνει μια πρώτη επιχείρηση, σε συνεργασία της Μαυριτανίας με τη Γαλλία, εναντίον μιας βάσης των ισλαμιστών. Τότε είχαν σκοτωθεί επτά μέλη των Aqmi.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε