Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

14 νεκροί στο Μεξικό

14 νεκροί στο Μεξικό
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2010 | 12:23
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2010 | 12:11

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και δύο φοιτητές. 'Ολοι τους θύματα του "πολέμου των νακρωτικών".

Οι 14 άνθρωποι δολοφονήθηκαν  απο ενοπλους των καρτέλ, στη βόρεια Μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα.  Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν στη Σιουδάδ Χουάρες, τη λεγόμενη "πρωτεύουσα του εγκλήματος" στο Μεξικό. Το Σάββατο, ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε ένα ζευγάρι που εκινείτο με αυτοκίνητο μαζί με τα παιδιά του. Οι οπλοφόροι ανάγκασαν την οικογένεια να βγει από το αμάξι, χώρισαν τους γονείς από τα παιδιά και τους γάζωσαν με σφαίρες. Η άψυχη σορός μιας γυναίκας με σημάδια κακοποίησης βρέθηκε κρυμμένη κάτω από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων σε δρόμο επίσης στη Σιουδάδ Χουάρες.
    Ακόμα επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δυο φοιτητών περίπου 20 ετών, δολοφονήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας.

    Σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και ενόπλους, που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, βρήκαν το θάνατο δύο φερόμενοι ως κακοποιοί στη Χιμένες, μια πόλη στο νότιο τμήμα της πολιτείας Τσιουάουα.

    Στο κεντρικό τμήμα της ίδιας επαρχίας, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Καμάργο και μια γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στην μικρή επιχείρησή της στην πόλη Μπελισάριους, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Ο λεγόμενος "πόλεμος των ναρκωτικών" που διεξάγει ο στρατός και η αστυνομία εναντίον των καρτέλ και οι συμμορίες μεταξύ τους, έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό.   Διαδώστε αυτό το άρθρο