Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

14 οι νεκροί από επίθεση στην πρεμιέρα του Batman – Live εικόνα από την περιοχή

14 οι νεκροί από επίθεση στην πρεμιέρα του Batman – Live εικόνα από την περιοχή

Ένοπλος μασκοφόρος άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πρώτης προβολής του νέου «Σκοτεινού Ιπποτή», σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άτομα.

Ενας ένοπλος μασκοφόρος άνοιξε πυρ και σκότωσε 14 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε 30 με 40, στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της σειράς Μπάτμαν, “Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή” μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα στο Ντένβερ των ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KOA επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.
 
Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας επίσης πως οι τραυματίες φτάνουν τους 50 -το νεότερο θύμα είναι ένα μόλις εξάχρονο παιδί. Ένας ύποπτος έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση και δεν υπάρχουν ενδείξεις για δεύτερο δράστη.

Η ταινία αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον και όσες αίθουσες την προέβαλαν ήταν κατάμεστες από κόσμο.

Το περιστατικό έγινε στους κινητογράφους Century, που βρίσκονται σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Ορόρα, κατά τη διάρκεια τη μεταμεσονύχτιας (τοπική ώρα) πρεμιέρας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ένοπλος που φορούσε αντισφυξιογόνα μάσκα άνοιξε πυρ στο κέντρο έξω από τις αίθουσες που γινόταν η προβολή, έχοντας ρίξει νωρίτερα κάποιου είδους καπνογόνο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως δεν κατάλαβαν αμέσως πως επρόκειτο για αληθινούς πυροβολισμούς, πιστεύοντας πως ο θόρυβος ακουγόταν από ταινία που παιζόταν σε διπλανή αίθουσα.

Το CNN, πλάνα του οποίου δείχνουν ισχυρή κινητοποίηση της αστυνομίας γύρω από το εμπορικό κέντρο, αναφέρει πως τα γύρω νοσοκομείο έχουν ειδοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν «περιστατικό με πολλά θύματα».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ύποπτος -του οποίου το όνομο δεν έδωσε στη δημοσιότητα- εντοπίστηκε κοντά στον κινηματογράφο. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε επιπλέον οπλισμός, ενώ ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως υπάρχουν εκρηκτικά στο σπίτι του.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε