Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

15.200 λίρες για τη χρυσή μασέλα του Τσόρτσιλ

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες αγοράστηκαν από πλειοδότη που κατέβαλε ποσό σχεδόν τριπλάσιο από την ανώτατη τιμή που αναφερόταν στον κατάλογο της δημοπρασίας.

Ένα σετ από “χρυσόδετες τεχνητές οδοντοστοιχίες” που φορούσε ο ηγέτης της Βρετανίας την περίοδο του πολέμου και “Πατέρας της Νίκης” σερ Ουΐνστον Τσόρτσιλ βγήκε σήμερα, σε πλειστηριασμό στην περιοχή του Νόρφολκ και πουλήθηκε έναντι 15.200 λιρών.

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες αγοράστηκαν από πλειοδότη που κατέβαλε ποσό σχεδόν τριπλάσιο από την ανώτατη τιμή που αναφερόταν στον κατάλογο της δημοπρασίας, γύρω στις 5000 στερλίνες, ανακοινώθηκε από τον οίκο “Keys Auctioneers” που διοργάνωσε τον πλειστηριασμό, στο Αϊλσαμ στην κομητεία του Νόρφολκ.

“Τα δόντια πουλήθηκαν πολύ γρήγορα. Η διάθεσή τους προκάλεσε ένα τεράστιο ενδιαφέρον ανάμεσα στους παρόντες στην αίθουσα του πλειστηριασμού, ενώ για το συγκεκριμένο “λότο” έγιναν και εννέα τηλεφωνήματα με προσφορές”, δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου.

Αναφέρθηκε από την ίδια πηγή ότι ο συλλέκτης, που απέκτησε τις τεχνητές οδοντοστοιχίες είναι Βρετανός και μάλιστα έχει στην κατοχή του και το μικρόφωνο, από το οποίο ο “Πατέρας της Νίκης” ανήγγειλε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, το 1945.

Ένα ιστορικό ανέκδοτο

Για την ιστορία του πράγματος, αυτές οι “οδοντοστοιχίες”, που πουλήθηκαν σήμερα, ήταν έτσι πλασμένες στο οδοντιατρικό εργαστήριο, ώστε να διευκολύνουν πολύ την άρθρωση του Τσόρτσιλ…Αυτό πιστοποιήθηκε σήμερα από τον ίδιο τον γιο του οδοντοτεχνίτη που τις έφτιαξε, κ. Νάϊτζελ Κούντλιπ.

“Ο Τσόρτσιλ συνήθιζε να πετά τις ‘οδοντοστοιχίες’ του μέσα στο δωμάτιο όταν ήταν οργισμένος…Μάλιστα, ο πατέρας μου έλεγε ότι…καταλάβαινε πόσο καλά για τα βρετανικά και τα συμμαχικά συμφέροντα πήγαιναν οι πολεμικές επιχειρήσεις, από το πόσο μακριά πέταγε τις οδοντοστοιχίες’ του, ο σερ Ουΐνστον”, αφηγήθηκε με γλαφυρό τρόπο στους δημοσιογράφους ο ιός Κούντλιπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε