Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

15 εκατ. Ιταλοί δηλώνουν μηδενικές… καταθέσεις

Υπαίθρια αγορά στην Φλωρεντία. Οι Ιταλοί μπορεί να μην έχουν πολλά λεφτά αλλά όπως λενε στηρίζουν πάντα τα...ιταλικά προϊόντα. ΦΩΤΟ REUTERS
Ποιος είπε ότι η φοροδιαφυγή υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Και στην γειτονική Ιταλία η φοροδιαφυγή φτάνει στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ!
Περίπου ένας στους τέσσερις ιταλούς εμφανίζεται χωρίς καμία οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
 
Το 80% των ιταλών που απολαμβάνουν κοινωνικά προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια ρεύματος, μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ, βοηθήματα για παιδικούς σταθμούς κ.α. εμφανίζεται με μηδενικές οικονομικές δραστηριότητες, χωρίς καταθέσεις ή οικονομικές υποχρεώσεις, ακόμη και αν πρόκειται για υπαλλήλους ή ελεύθερους επαγγελματίες . .
 
Πρόκειται για περίπου 15 εκατομμύρια ιταλούς που δηλώνουν το… απόλυτο μηδέν. Είναι αυτό δυνατόν; Αναρωτιούνται οι ιταλικές εφημερίδες. Προφανώς όχι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Banca d’Italia, το 90% των οικογενειών στην Ιταλία έχουν τουλάχιστον έναν τρεχούμενο λογαριασμό.
 
Η πάταξη της φοροδιαφυγής που έχει εξελιχθεί σε καρκίνο για την ιταλική οικονομία και στερεί 120 δις ευρώ από το κράτος είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μόντι.
 
Μάλιστα ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κοράντο Πασέρα δήλωσε ότι πρόκειται για χρήματα που πραγματικά «έχουν κλαπεί και οφείλουμε να ανακτήσουμε».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε