Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

15 μέρες ζωντανή κάτω από τα ερείπια

Το έφηβο κοριτσάκι βγαίνει ζωντανό από τα συντρίμμια. ΦΩΤΟ REUTERS
Το έφηβο κοριτσάκι βγαίνει ζωντανό από τα συντρίμμια. ΦΩΤΟ REUTERS

Μπορεί η κυβέρνηση της Αϊτής να ανακοίνωσε ότι σταματάει τις έρευνες για εντοπισμό επιζώντων όμως τα συνεργεία διάσωσης των ξένων χωρών συνεχίζουν….

 

 

Και συνεχίζουν γιατί ξέρουν πως κάτω από τα συντρίμμια υπάρχει ακόμη ζωή. Σήμερα το πρωί βρήκαν και άλλο ζωντανό.
Μία έφηβη ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός σπιτιού στο Πορτ-ο-Πρενς, 15 μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε στην Αϊτή. Το κορίτσι έχει εμφανή σημάδια αφυδάτωσης και είναι τραυματισμένο στο πόδι.

Την ίδια ώρα για πρώτη φορά ακούγεται από επίσημα χείλη στην Αϊτή ένας επίσημος απολογισμός νεκρών από τον σεισμό.

Ο πρόεδρος της Αϊτής, Ρενέ Πρεβάλ, ανακοίνωσε ότι τα πτώματα “σχεδόν 170.000” θυμάτων του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, έχουν ήδη συλλεχθεί, αναφερόμενος έτσι για πρώτη φορά σε τέτοιο αριθμό θυμάτων. Μέχρι τώρα οι αρχές της Αϊτής αναφέρονταν σε περίπου 150.000 νεκρούς, αλλά για πρώτη φορά ο πρόεδρος της χώρας κάνει λόγο για 170.000 νεκρούς.

Χθες άλλος ένας άνδρας 31 ετών ανασύρθηκε ζωντανός από Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές που έχουν σπεύσει στην Αϊτή για να βοηθήσουν.

Πολλοί μιλούν για θαύμα καθώς ο 31χρονος κατάφερε να επιβιώσει με κάταγμα στο πόδι και πολλά χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει αν ο άνδρας είχε πρόσβαση σε νερό ή τρόφιμα στο σημείο που είχε εγκλωβιστεί ωστόσο η επιβίωσή του μέσα στα χαλάσματα επί 12 ημέρες αποτελεί από μόνη της … θαύμα.
Ο 31χρονος μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε ένα από τα νοσοκομεία εκστρατείας που έχει στήσει ο αμερικανικός στρατός.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε