Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

16.500 απολύσεις στην JAL

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ασίας. Τα οικονομικά της όμως την έχουν φέρει ένα βήμα πριν από το κλείσιμο.

 

Ο λόγος για την Japan Airlines Corp, JAL, τις γνωστές Ιαπωνικές Αερογραμμές. Η JAL σχεδιάζει να προβεί σε περισσότερες απολύσεις και σε πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι είχε ανακοινώσει, αποκαλύπτει η οικονομική εφημερίδα Nikkei σήμερα.
 
Η αεροπορική εταιρία, η οποία τελεί υπό καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, θέλει να απολύσει τους 16.500 από τους 50.000 εργαζομένους της έως τα τέλη Μαρτίου λόγω των διογκούμενων ζημιών της.
 
Οι προηγούμενοι σχεδιασμοί της εταιρίας προέβλεπαν 15.700 απολύσεις μέσα σε διάστημα τριών ετών. Η υπερχρεωμένη επιχείρηση εφαρμόζει ένα “δραστικό” πρόγραμμα αναδιοργάνωσής της, μετά από την χρεοκοπία της, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Ιαπωνίας.
 
Η JAL, η οποία βρίσκεται πλέον σε καθεστώς χρεοκοπίας και προστασίας από τους πιστωτές της τον Ιανουάριο, πρέπει να υποβάλει το αναθεωρημένο της σχέδιο για την αναδιοργάνωσή της στην υποστηριζόμενη από το κράτος αρμόδια αρχή τον Ιούνιο.
 
Η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να επιταχύνει τις απολύσεις λόγω της επερχόμενης προθεσμίας και διότι υφίσταται ζημιές 1 δις γιεν την ημέρα [7,8 εκατ. ευρώ].
 
Η JAL περικόπτει επίσης δρομολόγια και πωλεί αεροσκάφη τα οποία έχουν συμπληρώσει ορισμένα χρόνια υπηρεσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε