Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

16 Κούρδοι αντάρτες νεκροί από τουρκικά πυρά

16 Κούρδοι αντάρτες νεκροί από τουρκικά πυρά

Δίχως τέλος συνεχίζεται η αιματοχυσία στην απομακρυσμένη ορεινή επαρχία Χακάρι, στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και το Ιράν.

Τουρκικά στρατεύματα σκότωσαν 16 Κούρδους αντάρτες στη διάρκεια επιχείρησης κατά των ενόπλων που πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση σε στρατιωτική φάλαγγα σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες.

Οι συγκρούσεις αποτελούν μέρος του συνεχώς αυξανόμενου κύματος βίας στην περιοχή, εξέλιξη την οποία Τούρκοι αξιωματούχοι και αναλυτές συνδέουν με την κρίση στη Συρία.

Ο στρατός έστειλε ενισχύσεις και επιθετικά ελικόπτερα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη Κούρδοι αντάρτες με βόμβες που πυροδότησαν με τηλεχειρισμό, εναντίον της στρατιωτικής φάλαγγας στην περιοχή Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι.

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη, οι επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών συνεχίζονται.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι υποστηρίζει τους μαχητές του ΡΚΚ και έχει προειδοποιήσει για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εάν η κουρδική οργάνωση χρησιμοποιήσει το συριακό έδαφος για να απειλήσει την Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε