Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

16 παιδιά αυτοκτόνησαν από τις αρχές του χρόνου στη Ρωσία

Τρία παιδιά αυτοκτόνησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα κύμα αυτοκτονιών ανηλίκων από τις αρχές της χρονιάς.

Ένα αγόρι 11 ετών βρέθηκε απαγχονισμένο στις 8 Μαρτίου στο χωριό Τούβα, στη νότια Σιβηρία, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το πτώμα ενός παιδιού 10 ετών, το οποίο είχε επίσης απαγχονιστεί, βρέθηκε στις 10 Μαρτίου σε ένα κέντρο υποστήριξης παιδιών στην επαρχία Κίροφ, στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

Το παιδί αυτό, η μητέρα του οποίου είναι αλκοολική, ζούσε στο δρόμο και είχε οδηγηθεί στο κέντρο αυτό τρεις ημέρες προτού αυτοκτονήσει, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τέλος, ένας έφηβος 13 ετών βρέθηκε απαγχονισμένος σε μία βεράντα στην πόλη Κριμσκ, της επαρχίας Κρασνοντάρ.

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αγόρι είχε φύγει από το σπίτι του για να πάει στο σχολείο. Λίγες ώρες αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής τον βρήκαν κρεμασμένο από μία βεράντα”, σημείωσαν οι αρχές της πόλης.

Τουλάχιστον οκτώ αυτοκτονίες παιδιών και εφήβων καταγράφηκαν στη Ρωσία τον Φεβρουάριο και ακόμη οκτώ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις αυτοκτονίες εφήβων μεταξύ 15 και 19 ετών, σύμφωνα με επίσημη πηγή. Διακόσια παιδιά ηλικίας 10 με 14 ετών αυτοκτονούν κάθε χρόνο, καθώς και 1.500 έφηβοι 15 με 19 ετών.

Σύμφωνα με έκθεση της Unicef το 20% των ρώσων εφήβων πάσχουν από κατάθλιψη σε σχέση με το 5% των εφήβων στη Δύση.

Στο σύνολο του πληθυσμού το ποσοστό αυτοκτονιών στη Ρωσία έφτανε το 2010 τις 23,5 ανά 100.000 κατοίκους, καταγράφοντας μείωση σε σύγκριση με τις 42 ανά 100.000 κατοίκους που σημειώνονταν το 1995, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιοποίησε η Unicef και το ρωσικό υπουργείο Υγείας τον Νοέμβριο.

Η χώρα είναι έκτη στην παγκόσμια κατάταξη και πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος φτάνει τις 14 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, αλλά και το “κρίσιμο” ποσοστό των 20 αυτοκτονιών ανά 100.000 κατοίκους, όπως το ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε