Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

16 τυφώνες μέσα σε 9 μήνες σάρωσαν τις Φιλιππίνες – 18 οι νεκροί από τον Νεσάτ

REUTERS
Στους 18 ανέρχοντα οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ, που έπληξε τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων, ενώ περί τα 35 άτομα αγνοούνται.
Ο τυφώνας, που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές ρεύματος σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά της πρωτεύουσας, Μανίλα, είχε ως συνέπεια και τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών, του ρεύματος (περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα ζουν χωρίς ηλεκτρικό), αλλά και τον αποκλεισμό 61 οδικών δικτύων και στο νησί Λυσόν (το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, όπου πρωτοέφτασε ο τυφώνας), το οποίο επλήγη και από πλημμύρες, “που καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να αποκαταστήσουμε” σύμφωνα με τον Μπενίτο Ράμος, υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
 
Πολλές συνοικίες της Μανίλας, όπου ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν πλημμυρίσει με το νερό να φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο ύψος. Οι αρχές με την κατασκευή αναχωμάτων, προσπαθούν μειώσουν τη στάθμη του νερού. Μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο είναι η ιστορική συνοικία της Μανίλας, όπου ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους έκλεισε για τα αυτοκίνητα, ενώ η αμερικανική πρεσβεία δεν ξέφυγε από τη μανία του τυφώνα.
Προχθές Δευτέρα περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πέντε πόλεις της επαρχίας Αλμπάι (νοτιοανατολικά του Λουσόν) εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμυρών.
 
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία ο Νεσάτ κατευθύνεται προς τη θάλασσα της νότιας Κίνας, όπου αναμένεται να φτάσει μέχρι σήμερα Τετάρτη.
 
Ο τυφώνας Νεσάτ είναι ο 16 τυφώνας που σαρώνει τις Φιλιππίνες από την αρχή του χρόνου ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι τα πράγματα ίσως γίνουν χειρότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε