Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

162 εκατ. “είδαν” την απεργία της Wikipedia

Παρά το γεγονός οτι η δημοφιλής διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια απεργούσε, οι επισκέπτες της αυξήθηκαν…

H διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia υποστηρίζει ότι περίπου 162 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα της κατά τη διάρκεια της απεργία της χθες.

Αν και η απόφαση της Wikipedia να απεργήσει ανακοινώθηκε σχετικά αργά να απεργήσει ήταν λίγο βιαστική αλλά όπως φαίνεται η συμμετοχή της είχε μεγάλο αντίκτυπο.

Όπως ήταν φυσικό στο Twitter οι χρήστες ξεκίνησαν από το πρωί τα παράπονα σχετικά με την διακοπή λειτουργίας, ενώ παράλληλα, κυκλοφόρησαν και λύσεις για να μπορέσει ο χρήστης να δει το site της.

Παρά όμως το γεγονός οτι κυκλοφόρησαν τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στη Wikipedia, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια δημοσίευσε οτι 162 εκατομμύρια χρήστες μπήκαν και είδαν την μαύρη σελίδα διαμαρτυρίας που είχε αναρτήσει ενώ περίπου 8 εκατομμύρια προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της.

Αυτός ο αριθμός επισκεπτών σύμφωνα με την Wikipedia είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με τους καθημερινούς επισκέπτες που είναι γύρω στα 30 εκατ.

Οι αντιδράσεις κατά των νομοσχεδίων SOPA και PIPA όπως ήταν αναμενόμενο έγιναν ένα από τα βασικά θέματα του Twitter αφού τα tweets είχαν φτάσει να είναι 250 εκατ. την ώρα από την στιγμή που οι ιστοσελίδες άρχισαν να σκοτεινιάζουν.

Απεργεί η Wikipedia!

Ηδη πάντως ο Obama δήλωσε ότι δεν στηρίζει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε