Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

16χρονη έκανε το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό

16χρονη έκανε το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό

To ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να τερματίσει στο Σίδνεϊ το επικό ταξίδι της 16χρονης Αυστραλής ιστιοπλόου Τζέσικα Γουάτσον. (Video)

Παρά το γεγονός όμως ότι το γενναίο κορίτσι πέτυχε έναν πραγματικό άθλο ταξιδεύοντας ολομόναχη επί 200 μέρες σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, με ένα πολύ μικρό σκάφος, εντούτοις τις τελευταίες μέρες αντί για επαίνους δέχεται επικρίσεις.

Και όλα αυτά γιατί δεν θα σπάσει τελικά το παγκόσμιο ρεκόρ ως η νεαρότερη κοπέλα που κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου μόνη της και αυτό γιατί τα ναυτικά μίλια που διένυσε μέσα στους ωκεανούς είναι κατά 2000 λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για την αναγνώριση του παγκοσμίου ρεκόρ.

Όπως έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα Sail World που ανήκει σε οργάνωση ιστιοπλόων, η 16χρονη Τζέσικα θα έπρεπε να ταξιδέψει πάνω από 21.600 ναυτικά μίλια για να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά υπολογίζεται ότι έως το επόμενο Σαββατοκύριακο όπου και ολοκληρώνει τον γύρο του κόσμου στο Σίδνεϊ, θα έχει ταξιδέψει συνολικά 18.265 ναυτικά μίλια. 

Ο διευθυντής του οργανισμού κ. Ρομπ Κοτς, είπε ότι η κοπέλα δεν “ανέβηκε” αρκετά στον βόρειο Ατλαντικό και αυτός είναι ο κύριος λόγος που της στέρησε την παγκόσμια πρωτιά.

Από την πλευρά του ο πράκτοράς της Άντριου Φρέιζερ, έσπευσε να διαψεύσει δημόσια τα περί παγκοσμίου ρεκόρ. “Η Τζέσικα ποτέ δεν είχε ως στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ” είπε ο κ. Φρέιζερ. “Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Εκείνο που είπαμε από την αρχή είναι ότι η Τζέσικα θα είναι η πρώτη 16χρονη που θα έκανε αβοήθητη τον γύρο του κόσμου με το σκάφος της. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι το αρμόδιο Συμβούλιο που επικυρώνει τα παγκόσμια ρεκόρ ιστιοπλοΐας, δεν δέχεται υποψηφιότητες ατόμων κάτω των 18 ετών. 

Η Τζέσικα πάντως βρίσκεται, στην τελική ευθεία της προσπάθειάς της και ελπίζει ότι θα φτάσει στο Σίδνεϊ πριν τις 18 Μαΐου όπως και είχε αρχικά προγραμματίσει και εγκαίρως για να γιορτάσει τα γενέθλιά της με την οικογένειά της. 

Η έφηβη “θαλασσόλυκος” κατά την επτάμηνη προσπάθειά της πολέμησε με κύματα και θύελλες που όπως είπε και ο διευθυντής της World Sail, μπορεί να μην είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά σίγουρα είναι ηρωίδα.

Βίντεο από την τελευταία φάση του ταξιδιού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε