Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

16χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά το βιασμό της

16χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά το βιασμό της

Ακόμα δεν έχει κοπάσει η οργή για το βιασμό και το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας και η Ινδία συγκλονίζεται από άλλη μία υπόθεση βιασμού, αυτή τη φορά 16χρονης, από έναν γείτονά της.

Μια 16χρονη Ινδή αυτοπυρπολήθηκε μετά τον φερόμενο βιασμό της από έναν γείτονα, ανακοίνωσε σήμερα η ινδική αστυνομία.

Το 16χρονο κορίτσι, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα, φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας Άνιλ Νέχρα.

Η οικογένεια της 16χρονης δήλωσε ότι ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Ο γείτονας είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον, πρόσθεσε η οικογένειά της.

Καταθέτοντας σε δικαστικό αξιωματούχο το κορίτσι δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες από έναν γείτονα, τον οποίο κατονόμασε, πρόσθεσε ο Νέχρα, σημειώνοντας ότι ο άνδρας αυτός έχει συλληφθεί.

Ο ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί, προκάλεσε πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στην Ινδία και την αξίωση να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών.

Ο κόσμος ζητεί να γίνονται γρηγορότερα οι έρευνες και οι δίκες στις υποθέσεις βιασμού.

Υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού ενώπιον των ινδικών δικαστηρίων, σύμφωνα με ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στην Χαριάνα το 2011 καταγράφηκαν 733 κρούσματα βιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα καθώς πολλά δεν αναφέρονται στις αρχές.

Διαβάστε

Έκκληση του πατέρα της Ινδής φοιτήτριας

Πέθανε η ινδή φοιτήτρια – θύμα ομαδικού βιασμού

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε