Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

17 πτώματα βρέθηκαν σε κρυφό τάφο στο Μεξικό

Κατά τη διάρκεια του δεκαπενθημέρου που πέρασε, 75 πτώματα βρέθηκαν σε κρυφούς τάφους που βρίσκονταν σε δύο κτίρια της πόλης αυτής.

Οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν χθες στην εκταφή 17 πτωμάτων από κτίριο στην Ντουράνγκο, με τα οποία ανεβαίνει σε 75 ο συνολικός αριθμός των πτωμάτων που έχουν βρεθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην πόλη αυτή, η οποία είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας του βορείου Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική εισαγγελία.

“Η συνέχιση των εκσκαφών είχε ως αποτέλεσμα την εύρεση 17 επιπλέον σκελετών” σε κτίριο της πόλης, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η γενική εισαγγελία της πολιτείας, διευκρινίζοντας ότι οι εκσκαφές θα συνεχιστούν και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του δεκαπενθημέρου που πέρασε, 75 πτώματα βρέθηκαν σε κρυφούς τάφους που βρίσκονταν σε δύο κτίρια της πόλης αυτής.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία όσον αφορά την ταυτότητα των θυμάτων ή αυτών που τους σκότωσαν.

Στην πολιτεία Ντουράνγκο όπως και στη Σιναλόα και την Τσιουάουα στο βόρειο Μεξικό λαθρέμποροι ναρκωτικών διακινούν μαριχουάνα και όπιο. Η πολιτεία αυτή αποτελεί επίσης ένα από τα κύρια πεδία των μαχών που γίνονται στον πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο της τοπικής αγοράς και του λαθρεμπορίου προς τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως στην κατανάλωση κοκαΐνης.

Πολλοί κρυφοί τάφοι έχουν βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες και σε άλλες πολιτείες στο βόρειο Μεξικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε