Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

170 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρωσία από το δριμύ ψύχος

170 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρωσία από το δριμύ ψύχος

Τουλάχιστον 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στηΡωσία από το δριμύ ψύχος που έπληξε τη χώρα στις αρχές του χειμώνα, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο μια ιατρική πηγή.

«Από την έλευση του ψύχους 170 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί πέθαναν από υποθερμία και χιονίστρες», σημείωσε η πηγή αυτή.

Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 123 νεκρούς.

Συνολικά 1.594 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μεταξύ αυτών 69 παιδιά. Τις τελευταίες 24 ώρες σε νοσοκομεία διακομίστηκαν εννέα άνθρωποι.

Ένα έντονο κύμα ψύχους έπληξε τη Ρωσία τον Δεκέμβριο με την θερμοκρασία να πέφτει στους -30 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Μόσχας και τους -59 βαθμούς στην Γιακουτία, στη βορειοανατολική Σιβηρία.

Οι θερμοκρασίες αυτές ήταν τουλάχιστον 10 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή, καθώς το μεγάλο ψύχος πλήττει τη Ρωσία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανέβηκε και σήμερα έφτασε τους -12 βαθμούς στη Μόσχα, στα κανονικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

-60 το θερμόμετρο! 123 οι νεκροί στη Ρωσία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε