Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

17χρονη η μια μαύρη χήρα που σκόρπισε το θάνατο στη Μόσχα

Τελευταίο αντίο σε ένα από τα θύματα της έκρηξης ΦΩΤΟ REUTERS
Τελευταίο αντίο σε ένα από τα θύματα της έκρηξης ΦΩΤΟ REUTERS

Οι ρωσικές ανακριτικές αρχές αναγνώρισαν την μία από τις δύο γυναίκες καμικάζι που προκάλεσαν τον θάνατο

39 ανθρώπων το βράδυ της Δευτέρας στο μετρό της Μόσχας, μία 17χρονη έφηβη που ήταν χήρα ενός αντάρτη του Καυκάσου,γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

    “H Nτζενέτ Αμπντουραχμάνοβα,17 ετών, χήρα του αντάρτη διοικητή Ουμαλάτ Μαγκομέντοφ,που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των επίλεκτων δυνάμεων στις 31 Δεκεμβρίου,αναγνωρίστηκε ως μία από τις γυναίκες που ανατίναξαν τα εκρηκτικά που μετέφεραν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου”΄γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τους διεξάγοντες τις έρευνες στο Νταγκεστάν,ταυτόχρονα με την δημοσίευση φωτογραφίας του ζεύγους.Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δύο τους ήταν επίσημα παντρεμένοι και στη φωτογραφία ο Μαγκομέντοφ δεν φοράει δακτυλίδι.

    Η Αμπντουραχμάνοβα είχε γνωρίσει τον Μαγκομέντοφ όταν ήταν 16 ετών μέσω του ιντερντετ και ακολούθησε συνάντησή τους στο σπίτι του.Ο τελευταίος σκοτώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου στο Χασαβιούρτ στο δυτικό Νταγκεστάν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

    Σύμφωνα με την Kommersant η ταυτότητα της άλλης γυναίκας καμικάζι δεν έχει επίσημα εξακριβωθεί,αλλά μπορεί να πρόκειται για την Μάρχα Ουσταρχάνοβα από την Τσετσενία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε