Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

18 νεκροί και 65 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στη Βαγδάτη

18 νεκροί και 65 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίσθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο την έδρα ενός σιιτικού θρησκευτικού ιδρύματος στο κέντρο της Βαγδάτης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνησε “18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν”. Ο υποδιευθυντής του θρησκευτικού ιδρύματος στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση, ο σεΐχης Σάμι αλ-Μασούντι και μια τρίτη ιατρική πηγή επιβεβαίωσαν τον απολογισμό των θυμάτων.

Η ισχυρότατη έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στη συνοικία Μπαμπ αλ-Μουάζαμ. Στόχος της επίσης ήταν η αρμόδια διοίκηση για τη διαχείριση των σιιτικών θρησκευτικών χώρων του Ιράκ.

Το σιιτικό αυτό ίδρυμα είναι σε σύγκρουση με το αντίστοιχο σουνιτικό για τον έλεγχο ενός σημαντικού μουσουλμανικού μαυσωλείου στη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Η νέα επίθεση πραγματοποιείται ύστερα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων με τουλάχιστον 17 νεκρούς και 57 τραυματίες στις 31 Μαΐου στη Βαγδάτη.

Τα βίαια επεισόδια έχουν περιοριστεί στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, παρότι παραμένουν καθημερινό φαινόμενο: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις το Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

153 νεκροί και χάος στη Νιγηρία – Ανείπωτη αεροπορική τραγωδία (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε