Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

18 ώρες ομηρίας σε τράπεζα της Βουλγαρίας

Αστυνομικοί με πολιτικά έξω από την τράπεζα ΦΩΤΟ REUTERS

Ελεύθερη αφέθηκε, έπειτα από τουλάχιστον 18 ώρες κράτησής της από άγνωστο δράστη που αποπειράθηκε να ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Investbank στην πόλη Σλίβεν, η τελευταία όμηρος. Ωστόσο, ο δράστης παραμένει μέσα.

Οι υπόλοιποι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα μετέφερε στη βουλγαρική Βουλή ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ενημερώνοντας τα μέλη του βουλγαρικού Κοινοβουλίου, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της βαλκανικής αυτής χώρας (BNT).

Σύμφωνα με τη BNT, ο άγνωστος δράστης παραμένει στο υποκατάστημα της τράπεζας παρά τις διαβεβαιώσεις των βουλγαρικών αστυνομικών αρχών, ότι δεν διακυβεύεται η σωματική του ακεραιότητα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ, στη διάρκεια εμφάνισής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό bV δήλωσε ότι ο δράστης ζήτησε να επικοινωνήσει με τους οικείους του.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης δούλευε στο παρελθόν ως φύλακας σε άλλη τράπεζα, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και είναι εθισμένος στα ναρκωτικά.

Όλα ξεκίνησαν, όταν, χθες περίπου στις πέντε το απόγευμα, ο άγνωστος δράστης τραυμάτισε σοβαρά τον 42χρονο φύλακα του υποκαταστήματος και κλείστηκε μέσα σ’ αυτό, μαζί με επτά άτομα, υπαλλήλους της τράπεζας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν έξω από την τράπεζα, καθώς και ειδικές δυνάμεις διαπραγμάτευσης, με στόχο η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο.

Από την εκτελεστική διευθύντρια της Investbank Ντιάνα Μλαντένοβα ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αιτήματα του δράστη προς την τράπεζα. Η ίδια διέψευσε αναφορές των μέσων ενημέρωσης, βάσει των οποίων η τράπεζα δέχθηκε μεγάλα ποσά χρημάτων.

Ο φύλακας πυροβολήθηκε από τον δράστη στο θώρακα και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή έπειτα από το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους θεράποντες ιατρούς στο περιφερειακό νοσοκομείο του Σλίβεν.

Την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για την παράδοση του δράστη συντονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κάλιν Γκεοργκίεφ, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε