Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

18χρονη μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

H θιβετιανή μοναχή επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί για να διαμαρτυρηθεί για την διακυβέρνηση του Θιβέτ από την Κίνα.

Η Τενζίν Σοεντρόν, μία μοναχή από το μοναστήριο Μάμαε στην επαρχία Σετσουάν, αποπειράθηκε χθες Σάββατο βράδυ να αυτοπυρποληθεί και συνελήφθη από την κινεζική αστυνομία και στρατιώτες, δήλωσε ο Κανγιάνγκ Τσέρινγκ, ένας μοχανός στο μοναστήρι Κίρτι που βρίσκεται στη Νταραμσάλα της Ινδίας, όπου εδρεύει η εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση.

“Στρατιώτες περικύκλωσαν το μοναστήρι και απαγορεύουν την πρόσβαση σε αυτό. Τίποτε άλλο δεν είναι γνωστό για την κατάσταση μέσα στο μοναστήρι”, πρόσθεσε ο Τσέρινγκ.

Η Στέφανι Μπρίγκντεν, διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Free Tibet, επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες γα το συμβάν. Το μοναστήρι όπου ζούσε η μοναχή βρίσκεται στην περιοχή Αμπα, της επαρχίας Σιτσουάν, προπύργιο των διαμαρτυριών των Θιβετανών τους τελευταίους μήνες.

Αυτή είναι η 22η αυτοπυρπόληση Θιβετανού που καταγράφεται μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και η έκτη μέσα σε μία εβδομάδα, όπως ανέφερε η Μπρίγκντεν σε μήνυμά της μέσω e-mail.

“Γνωρίζουμε ότι περισσότεροι Θιβετανοί είναι διατεθειμένοι να δώσουν τη ζωή τους και Θιβετανοί διαμαρτύρονται στους δρόμους”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε