Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

19 νεκροί από έκρηξη στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα παιδί 10 ετών είναι ανάμεσα στα θύματα που προκάλεσε η έκρηξη φυσικού αέριου στο διυλιστήριο του Αμουάι.

Ο τελευταίος (χρονικά) απολογισμός αναφέρει ότι έχουν συνολικά χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι, ενώ 53 έχουν τραυματιστεί.

“Δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης άλλης έκρηξης”, δήλωσε πάντως η Στέλλα Λούγκο, κυβερνήτης της πολιτείας Φάλκον, στην κρατική τηλεόραση.

“Αυτήν τη στιγμή παρέχεται βοήθεια στους τραυματίες”, πρόσθεσε.

“Επιστρατεύσαμε σύσσωμο το πυροσβεστικό μας σώμα, τις ιατρικές μας υπηρεσίες, όλος ο σχεδιασμός έγινε κατόπιν εντολής του προέδρου Ουγκό Τσάβες για να δοθεί πρώτα βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν από αυτό το περιστατικό έκτακτης ανάγκης”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου και από αυτήν καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου και γειτονικές κατοικίες.

Το διυλιστήριο στο Αμουάι, έχει δυνατότητα παραγωγής 645.000 βαρελιών ημερησίως η λειτουργία του διακόπηκε. Ο  υπουργός Ενέργειας Ραφαέλ Ραμίρες ανακοίνωσε ότι περιμένει μέσα στο επόμενο διήμερο να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του.

Ανήκει στο Paraguana Refining Center, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διυλιστηρίων στον κόσμο με συνολική ικανότητα παραγωγής 955.000 βαρελιών την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ]

Βενεζουέλα: 25 νεκροί στις φυλακές

Τσάβες: Η χώρα μου δεν αποτελεί απειλή για κανέναν

Όταν η Ρένα Δούρου γνώρισε τον Τσάβες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε