Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

19 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 19 νεκροί, μεταξύ των οποίων δυο παιδιά, είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη Λάκι Μαρουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν.
 

Από την έκρηξη γκρεμίστηκαν τμήματα του αστυνομικού τμήματος και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σχολικό λεωφορείο που περνούσε δίπλα στο σημείο της επίθεσης, σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία.

«Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Υπάρχουν εννέα αστυνομικοί και δύο παιδιά μεταξύ των νεκρών», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Χαϊμπέρ-Παχτούνκουα, ο Μίαν Ιφτίκαρ Χουσάιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, 34 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν.

 
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα στη χώρα. Περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις άλλες δύο επιθέσεις καμικάζι εναντίον πομπές σιιτών στη Λαχόρη και την Κουέτα. Την ευθύνη των επιθέσεων αυτών ανέλαβαν οι ταλιμπάν του Πακιστάν.
 
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της επαρχίας Χαϊμπέρ-Παχτούνχουα καμικάζι έπεσε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πίσω πλευρά αστυνομικού τμήματος της πόλης Λάκι Μαρουάτ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε