Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

2 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν σε Γερμανία-Ισπανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Περισσότερο από 2 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν σε Γερμανία και Ισπανία! Συνολικά 14 άτομα έχουν συλληφθεί.

Στο Αμβούργο, η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε 1,3 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι του Αμβούργου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί στη Γερμανία, η οποία εκτιμάται πως έχει αξία περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη επτά ατόμων για συμμετοχή στο δίκτυο των λαθρεμπόρων που προσπάθησαν να διοχετεύσουν στη γερμανική αγορά τα ναρκωτικά. Βασικοί ύποπτοι είναι ένας Παραγουανός, 35 ετών, κάτοικος Αμβούργου και ένας Γερμανός τουρκικής καταγωγής, 31 ετών. Άλλοι τρεις Γερμανοί και ένας Τούρκος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε όταν οι τελωνειακές αρχές έκαναν έλεγχο σε φορτίο τούβλων και ξύλων που προερχόταν από την Παραγουάη και έφθασε στο Αμβούργο τη Δευτέρα. Όμως διαπιστώθηκε ότι 31 από τις 32 παλέτες δεν περιείχαν μόνο τούβλα και ξύλα, αλλά και κιβώτια με κοκαΐνη.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας κατασχέθηκαν περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης, τα οποία ήταν κρυμμένα στο διπλό πάτωμα ενός φορτηγού που ήταν καμουφλαρισμένο σε φορτηγό βοήθειας για τους συμμετέχοντες στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ.

Το φορτηγό είχε φύγει από το λιμάνι του Μπιλμπάο τον Ιανουάριο για την Αργεντινή, όπου διεξήχθη το ράλι. Το όχημα, που ήταν καμουφλαρισμένο σε όχημα βοήθειας για τους συμμετέχοντες στο ράλι και έφερε κανονικά τα σήματα των χορηγών αλλά και διαφημίσεις, φορτώθηκε στην Αργεντινή με 814 κιλά κοκαΐνης.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε έναν φάκελο από μόλυβδο ώστε να μη γίνει αντιληπτή η κοκαΐνη κατά τη διάρκεια των ελέγχων. Το… ένοχο φορτηγό, όμως και κυρίως εκείνοι που το αγόρασαν, παρακολουθούνταν από την αστυνομία εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, όταν επέστρεψε από την Αργεντινή, το κατέσχεσαν και συνέλαβαν επτά άτομα. Συλλήψεις έγιναν στο Μπιλμπάο, τη Βαρκελώνη και την Ίμπιζα. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης 15.000 χάπια έκστασι, περίπου 47.000 ευρώ και δύο όπλα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε