Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

20 ακυρώσεις πτήσεων σε αεροδρόμιο «Σαρλ Ντε Γκολ» στο Παρίσι λόγω παρείσφρησης αγνώστου σε ”ιδιωτικό χώρο”

20 ακυρώσεις πτήσεων σε αεροδρόμιο «Σαρλ Ντε Γκολ» στο Παρίσι λόγω παρείσφρησης αγνώστου σε ”ιδιωτικό χώρο”

Περίπου 2.000 ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν σήμερα το απόγευμα από τον τερματικό σταθμό 2Ε του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσ και είκοσι πτήσεις είχαν καθυστέρηση. Αιτία ήταν η παρείσφρηση ενός ατόμου σε “ιδιωτικό χώρο” του αερολιμένα χωρίς να έχει περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας. 

“Γύρω στις 15.15′ ( 16.15′ ώρα Ελλάδας), ένα άτομο διέσχισε την πόρτα. Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό δεν βρέθηκε, ήμασταν αναγκασμένοι να εκκενώσουμε τον χώρο για να τον ‘απολυμάνουμε’, δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι κανένα αντικείμενο δεν είχε τοποθετηθεί εκεί”, σημείωσε πηγή από τον αερολιμένα. “Η πόρτα φυλασσόταν από φρουρό ασφαλείας που είχε φύγει από τη θέση του χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του”, πρόσθεσε.

Γύρω στις 19.00 (τοπική ώρα), οι επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν στον τερματικό 2Ε. “Οι αστυνομικοί έψαξαν τον τερματικό σταθμό επισταμένως και εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο”, ανέφερε μια δεύτερη πηγή.

“Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κανένα επεισόδιο”, τόνισε

Το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ (CDG), βορειοανατολικά του Παρισιού, είναι ο δεύτερος αεροπορικός κόμβος στην Ευρώπη. Περίπου 180.000 επιβάτες διέρχονται καθημερινά από έναν τους οκτώ τερματικούς σταθμούς του. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε