Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

20 μήνες μετά, ξανάρχισαν οι εκτελέσεις στην Ιαπωνία!

Στο κέντρο του τετραγώνου στεκεται ο θανατοποινίτης
Στο κέντρο του τετραγώνου στεκεται ο θανατοποινίτης

Τρεις καταδικασθέντες σε θάνατο εκτελέστηκαν στην Ιαπωνία. Πρόκειται για τις πρώτες εκτελέσεις στην Ιαπωνία από τον Ιούλιο του 2010.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο πρέπει να δίνει την έγκρισή του πριν από οποιαδήποτε εκτέλεση, δεν είχε δώσει τέτοια εντολή εδώ και 20 μήνες.

Και ανοίγει η καταπακτή....

Χωρίς να έχει ανακοινώσει επισήμως μορατόριουμ κατά των εκτελέσεων, η κυβέρνηση του Δημοκρατικού κόμματος, δεν είχε δώσει εντολή για καμία εκτέλεση από τις 28 Ιουλίου του 2010. Εκείνη την ημέρα δυο άνθρωποι οδηγήθηκαν στην αγχόνη, για πρώτη φορά από την άνοδο του κόμματος στην εξουσία, τον Σεπτέμβριο του 2009.

Πριν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Αυγούστου του 2009, το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας είχε υποσχεθεί ότι θ’ ανοίξει συζήτηση για τη θανατική ποινή, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη αναπτυγμένη χώρα, εκτός από τις ΗΠΑ, που εφαρμόζει τη θανατική ποινή, συνήθως για άτομα που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλές ανθρωποκτονίες.

Οι αρχές δικαιολογούν την εφαρμογή της επικαλούμενες την υποστήριξη που έχει από τον πληθυσμό. Πάνω από 100 άτομα περιμένουν σήμερα την εκτέλεσή τους στις ιαπωνικές φυλακές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε