Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

20 νεκροί από νέα επιδημία χολέρας στην Αϊτή

20 νεκροί από νέα επιδημία χολέρας στην Αϊτή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2011 | 07:41
Πρώτη δημοσίευση: 11.10.2011 | 07:41

Η επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο εμφανίστηκε ξανά στις νότιες περιοχές της χώρας.

Εξαιτίας της, τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο Γκιγιόμ Σιλβέρα, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Ο αριθμός των νεκρών όμως θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν και άλλοι νεκροί σε διαφορετικές περιοχές.

"Τα θύματα εντοπίζονται ειδικά σε κοινότητες που οι υπηρεσίες υγείας δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης μέσων", τόνισε ο συντονιστής της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου Τζιν-Κιθ Ντέλι.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες 48 ώρες με καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) είχε ανακοινώσει τη μείωση των κρουσμάτων χολέρας, προειδοποιώντας όμως ότι "τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν λόγω της περιόδου των βροχών".

Από την επιδημία της χολέρας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αϊτή περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα είναι περίπου 500.000.   Διαδώστε αυτό το άρθρο