Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

20 νεκροί από τους βομβαρδισμούς Καντάφι στη Μιζράτα

ΦΩΤΟ REUTERS

Υπό πολιορκία βρίσκεται η Μιζράτα, καθώς οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι βομβάρδισαν τις θέσεις των ανταρτών και όχι μόνο!

Από την επίθεση που δέχτηκε η πόλη, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα -αντάρτες και άμαχοι- και άλλα 80 έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με νοσοκομειακές πήγες. Δεν αποκλείεται, όμως, ο απολογισμός να αυξηθεί.

Ο βομβαρδισμός της πόλης συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους αντάρτες, ο βομβαρδισμός με ρουκέτες Γκραντ, βαρύ πυροβολικό και βλήματα όλμου έπληξε κυρίως τον τομέα του Νταφνιέχ κοντά στη Μιζουράτα, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.
Πυρά πυροβολικού έπεσαν και κοντά στο νοσοκομείο Χεκμάχ, όπου έχουν μεταφερθεί νεκροί και τραυματίες.

Οι εξεγερμένοι υποστήριξαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν τις θέσεις τους στην περιοχή των Δυτικών Ορέων το βράδυ της Πέμπτης και κατηγόρησαν το ΝΑΤΟ ότι δεν κάνει αρκετά για να τις σταματήσει.

«Βομβαρδίζουν τη Ζιντάν με πυραύλους Γκραντ», είπε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων. «Δεν έγιναν αεροπορικές επιδρομές από το ΝΑΤΟ εδώ και μία εβδομάδα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τζούμα Ιμπραχίμ, άλλο εκπρόσωπο των εξεγερμένων, επλήγησαν επίσης οι πόλεις Γιαφράν και Ναλούτ ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία και θα επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν το μεθοριακό πέρασμα Ουαζίν.

Ισχυρές εκρήξεις ωστόσο σημειώθηκαν το μεσημέρι και στο προάστιο Αΐν Ζάρα της Τρίπολης, απ’ όπου υψώνεται πυκνός καπνός. Κάτοικοι της Τατζούρα, στα ανατολικά προάστια, είπαν ότι και στη δική τους συνοικία έγιναν δύο εκρήξεις, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τους στόχους.

Στο μεταξύ, οι λιβυκές δυνάμεις κατέρριψαν νωρίτερα ένα ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της ακτής της πόλης Ζλιτάν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο, πρόκειται για το τρίτο αεροσκάφος που καταρρίπτεται από τις λιβυκές δυνάμεις από το Μάρτιο που το ΝΑΤΟ άρχισε τα αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε