Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

20 νεκροί και βουλιαγμένες περιοχές απ’ την Irene – Video και Φώτο

20 νεκροί και βουλιαγμένες περιοχές απ’ την Irene – Video και Φώτο

Πάνω από 1 δισ. θα κοστίσει η αποκατάσταση των ζημιών σύμφωνα με συντηριτικές εκτιμήσεις, ενώ πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα…

Πονοκέφαλος παραμένουν οι πλημμύρες καθώς όγκοι νερού έχουν μετακινηθεί απειλώντας το Νιού Τσέρσει, την Πενσιλβάνια, την ανατολική Νέα Υόρκη, το Κονέκτικα, τη Μασαχουσέη, το Βερμόντ, το Νιου Χάμσαιρ και το Μέιν.

Μικρές πόλεις έχουν “σκεπαστεί” από νερό ενώ αποκλεισμένοι έμειναν μαθητές σχολείων και εγκλωβίστηκαν στα νερά οδηγοί αυτοκινήτων. Μάχη δόθηκε για να φτάσει στο νοσοκομείο και μία έγκυος.

Παρότι ο κυκλώνας δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο του Μανχάτταν, η ζωή των κατοίκων στα περίχωρα έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα, τόσο εξαιτίας του κομμένου ρεύματος, όσο και των πλημμυρών και των εκατοντάδων δέντρων που έχουν πέσει στους δρόμους.

Ενώ η ανατολική ακτή προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως “Πολλοί Αμερικάνοι κινδυνεύουν να εξακολουθήσουν να μείνουν χωρίς φως, ή να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες”.

Τα 8.5 εκατομμύρια Νεοϋορκέζων που δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα, ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.

Τα κύμματα από τον τυφώνα - τέρας

"Χάθηκε" το αυτοκίνητο κάτω από τα νερά

Καταστράφηκε η σοδειά...

Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών σε ορισμένες περιοχές, η αγορά θα λειτουργήσει, ακόμη και εάν υπάρχει περιορισμένη κίνηση, καθώς και η Γουόλ Στριτ και το χρηματιστήριο.

Ανοίγουν από το πρωί τα τρία κυριότερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.Τα αεροδρόμια JFK και Νιούγουαρκ, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 6 το ξημέρωμα (τοπική ώρα) και το ΛαΓκουάρντια μια ώρα αργότερα. Η διακοπή της λειτουργίας τους επιβλήθηκε λόγω του τυφώνα Αϊρίν, που έπληξε τη Νέα Υόρκη.


Η φετινή χρονιά επεφύλασσε τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των ΗΠΑ, και σε, τουλάχιστον 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέρχονται, έως τώρα, οι υλικές ζημιές από τις πλημμύρες, τους καύσωνες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη χώρα.Το επίφοβο, μετά τον κυκλώνα Αίριν για τους ειδικούς είναι η τροπική καταιγίδα Χοσέ, που φαίνεται πως προετοιμάζεται κοντά στις Βερμούδες.

Διαβάστε:

18 νεκρούς αφήνει πίσω της η Irene

Νέα Υόρκη: Μια πόλη «φάντασμα» – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τρέχουν να σωθούν από τον τυφώνα στη Ν.Υόρκη

Σαρώνει τις ΗΠΑ και σκορπά το θάνατο ο τυφώνας Irene – Ένα παιδί ανάμεσα στους 5 νεκρούς!.

Δήμαρχος Ν. Υόρκης: Εκκενώστε την πόλη, απειλούνται ζωές

Χτυπά τη Βόρεια Καρολίνα ο τυφώνας!

Ο τυφώνας Αϊρίν από το διάστημα – Πώς προετοιμάζονται οι Αμερικανοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε