Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

20 συνολικά νεκροί στην Ινδία από τρεις εκρήξεις

 Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 113 τραυματίστηκαν στις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Μουμπάι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών από το Νέο Δελχί.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δεκατρείς νεκρούς.

“Είναι μία νέα επίθεση στην καρδιά της Ινδίας, μία νέα επίθεση κατά του Μουμπάι” δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαχαράστρα, Πριθβιράχ Σαβάν.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για μία “συντονισμένη επίθεση από τρομοκράτες”, ενώ πρόσθεσε ότι ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε επιφυλακή.

Οι τρεις εκρήξεις που έπληξαν την πόλη σε ώρα αιχμής, σημειώθηκαν σε μία κατοικημένη περιοχή της μεσαίας τάξης, σε μία αγορά χρυσού και σε ένα κτίριο που στεγάζει κοσμηματοπωλεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε τις επιθέσεις και εξέφρασε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ινδία.

“Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση, περιλαμβανομένης της ασφάλειας των πολιτών μας” ανέφερε ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα, την οποία διάβασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

“Η Ινδία είναι στενός φίλος και συνεργάτης των ΗΠΑ” ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ προτείνουν να βοηθήσουν την Ινδία να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες αυτών των επιθέσεων.

Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

“Καταδικάζω αυτή τη φριχτή τρομοκρατική πράξη. Οι δράστες πρέπει να παραδοθούν στην δικαιοσύνη” δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε