Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

200.000 πιστοί στο τελευταίο μήνυμα του Πάπα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

200.000 πιστοί στο τελευταίο μήνυμα του Πάπα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η στιγμή της παραίτησης πλησιάζει. Και την Κυριακή, ο Πάπας Βενέδικτος απηύθυνε το τελευταίο του μήνυμα από τον εξώστη του Βατικανού. Για να τον ακούσουν, είχαν κατακλύσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου σχεδόν 200.000 καθολικοί.

«Σας ευχαριστώ για την στοργή σας» τόνισε ο Πάπας Βενέδικτος, στην τελευταία λειτουργία και ευλογία «Άντζελους» της Κυριακής, πριν από την παραίτησή του, την επόμενη Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου.

«Ο λόγος του Θεού, σε αυτή την περίοδο της ζωής, μου απευθύνεται ακόμη πιο έντονα. Ο Κύριος με καλεί να αφιερωθώ ακόμη περισσότερο στην προσευχή και στον πνευματικό στοχασμό», πρόσθεσε ο Ποντίφηκας.

«Δε θα εγκαταλείψων την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά θα την υπηρετήσω με τρόπο πιο κατάλληλο για την ηλικία και τις δυνάμεις μου», είπε.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Ποντίφικας έχει ορίσει μια ακόμη μεγάλη επαφή με τους πιστούς: την τελευταία του γενική ακρόαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου- όπως αποφάσισε ο ίδιος- αφού υπογράψει την παραίτησή του, θα αναχωρήσει για την θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατηγορούν καρδινάλιο για ανάρμοστες πράξεις

Βατικανό: Δε στέκουν τα σενάρια που οδήγησαν στην παραίτηση του πάπα

Αποκάλυψη! Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος

Επίσπευση της εκλογής νέου Πάπα προωθεί ο Βενέδικτος

“Πλημμύρισε” το Βατικανό για την ομιλία του πάπα

Πριν από τις 15 Μαρτίου το κονκλάβιο για την ανάδειξη του νέου πάπα

Το συγκινητικό “αντίο” του Πάπα σε χιλιάδες ιερείς και πιστούς (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η Μονή στην οποία θα αποσυρθεί ο Πάπας Βενέδικτος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε